Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z jedną łyżką cukru, dodać do ciepłego mleka, wsypać 5 łyżek mąki, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. 2 żółtka utrzeć z resztą cukru, dodać do wyrośniętego ciasta, wsypać resztę mąki, skórkę cytrynową, sól. Ciasto dokładnie wyrobić . Masło roztopić , przestudzić, dodać do ciasta i wyrabiać aż do wchłonięcia tłuszczu. Odłożyć do wyrośnięcia. Ser przemleć przez maszynkę. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami, dodać ser, rodzynki, aromat i dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do głębokiej formy, wyłożyć masę serową, posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w piekarniku około 50 minut w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakuj

    dobre :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    uwielbiam takie ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !