Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Proste brownies z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 60 gr
kakao 50 gr
cukier 150 gr
sól 1 g
mąka 60 gr
aromat waniliowy 1 gr
jajko 2
orzeczy włoskie 120 + 50 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Proste brownies z orzechami

1. Masło roztopić, dodać do niego kakao, cukier, sól, mąkę i parę kropli aromatu waniliowego, wymieszać (powstanie sypka masa).
2. Dodać jajka i 120g orzechów, wymieszać.
3. Ciasto przełożyć na kwadratową blaszkę (20×20) wysmarowaną masłem i posypaną delikatnie mąką. Wierzch ciasta posypać orzechami (50g) i lekko docisnąć. Piec w temperaturze 170-180oC przez około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 03.01.2011 07:18
Prezentuje się znakomicie:)
patusia 03.01.2011 01:07
mhmmm, pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak