Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy kawowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 szt
cukier 30 dag
cukier puder 10 dag
kawa rozpuszczalna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy kawowe

Białka ubić na sztywną pianę, gdy jest ubita dodawać po łyżce cukier, ciągle ubijając. Pod koniec wsypać kawę i cukier puder. Następnie naczynie położyć nad parą i w dalszym ciągu ubijać przez 15 minut. Ciasto włożyć do worka cukierniczego i wyciskać ciasteczka na przygotowaną blaszkę. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 90 stopni i pozostawić do wysuszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 05.05.2012 23:08
ciekawy pomysł
romanrafal
romanrafal 26.02.2012 09:46
fajne i inne
Monika193
Monika193 03.01.2011 10:40
świetny pomysł
Iwona51
Iwona51 03.01.2011 10:23
uwielbiam bezy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak