Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z fasolą

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała fasola szklanka
natka
olej 4 łyzki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
mąka łyżka
masło łyżeczka
sól
pieprz
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z fasolą

Żeberka tniemy na pojedyncze kawałki, myjemy i osuszamy. Solimy, pieprzymy i odstawiamy na 1 godz do lodówki. Fasolę (namoczoną poprzedniego dnia) ugotuj. Pod koniec gotowania posól. Odcedzamy, mieszamy z masłem. Żeberka oprószamy mąką, smażymy z każdej strony na złoty kolor na gorącym oleju. Kolby cykorii myjemy, pozbawiamy gorzkich końcówek i dzielimy na liście. Układamy na talerzu liście cykorii, na nich układamy usmażone mięso i ugotowaną fasolę z masłem. Dekorujemy listkami natki. Podajemy z surówką z kwaszonego ogórka i papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 03.01.2011 08:36
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak