Sposób przygotowania

Płatki owsiane zalać ciepłym mlekiem i pozostawić na pół godziny aby napęczniały. Następnie ugotować, wystudzić, dodać mąkę, masło, żółtka i sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Łyżką nabierać masę, kłaść na rozgrzany tłuszcz, spłaszczać powierzchnię i smażyć racuszki z obu stron. Podawać posypane cukrem pudrem lub oblane sosem czekoladowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !