Sposób przygotowania

Margarynę, jajka, cukier, mąkę, kakao i proszek do pieczenia zagnieść. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok 30 min. Po tym czasie ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować a następnie wyłożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem i nakłuć widelcem. Żółtka oddzielić od białek. Margarynę utrzeć z cukrem i stopniowo dodawać po jednym żółtku. Cały czas ucierając. Dodać budyń w proszku i stopniowo po łyżce sera, cały czas ucierając. Na koniec dodać rodzynki i pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać. Taką masę serową nałożyć na ciasto a następnie położyć drugi kawałek ciasta i lekko docisnąć. Ciasto piec w temp. 180\'C ok 55-60 min. Smacznego !!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    uwielbiam sernik
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Swietny
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ślicznie wygląda i pewnie był bardzo dobry-bo domyślam się, że już nic z niego nie zostało :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    bardzo lubię serniki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    supewr
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    supewr
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Sernik uwielbiam w każdej postaci
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Oj, ale kusisz!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !