Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z fasolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 kg
fasola Jaś 15 dag
wieprzowina 20 dag
słonina 10 dag
ziemniaki 1,5 kg
rosół 1 l
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
boczek wędzony 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z fasolą

Fasolę namoczyć poprzedniego dnia, następnie ugotować w tej samej wodzie dodając mięso i boczek, pokrojony w kostkę. Gdy woda się wygotuje wlać rosół. Jak fasola będzie pół miękka, włożyć pokrojone w kostkę ziemniaki i poszatkowaną kapustę, gotować do miękkości. Słoninę wytopić dodać do fasoli, przyprawić do smaku solą i pieprzem i sokiem z cytryny Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 24.09.2013 08:26
jeszcze nie próbowałam,ciekawy pomysł
Seba 06.03.2012 00:34
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak