Sposób przygotowania

Do około 3 l wody włożyć obrane pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Po 10 minutach wrzucić oczyszczoną fasolkę, gotować do miękkości. W rondelku rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojony w kostkę boczek oraz drobno posiekaną cebulę, lekko zrumienić. Do cebuli z boczkiem dodać mąkę, wymieszać, wlać 1,5 szklanki wywaru z ziemniaków i fasoli, gotować kilka minut, przyprawić do smaku solą pieprzem, maggi i sokiem z cytryny. Ziemniaki z fasolą wyłożyć na talerz, polać sosem, posypać zieleniną. Podawać do mięs.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !