Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranina w kapuście

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 1 kg
kapusta biała 1 kg
cebula 3 szt
boczek 10 dag
czosnek ząbki 4 szt
mąka 2 łyżki
kminek 0,5 łyżeczki
pomidory 2 szt
smalec 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina w kapuście

Mięso pokroić w kostkę, lekko podrumienić na 1 łyżce smalcu razem z posiekaną cebulą i 1 ząbkiem czosnku, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około pół godziny. Kapustę poszatkować. Boczek pokroić na plasterki, połowę ułożyć na dnie rondla, przykryć warstwą kapusty, oprószyć solą pieprzem, wyłożyć mięso, pokrojone na cząstki pomidory, przykryć reszta boczku i wyłożyć pozostałą kapustę. Oprószyć solą i pieprzem, podlać wodą i dusić około 1 godziny. Na pozostałym smalcu zrobić zasmażkę z mąki, dodać rozgnieciony czosnek i kminek. Rozprowadzić odrobiną wody i wlać do kapusty, delikatnie wymieszać, zagotować. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 08.06.2011 14:54
pyszne.
Iwona51
Iwona51 02.06.2011 08:00
bardzo fajny przepis
Angelika10 21.05.2011 22:25
Osobiście nie lubię baraniny,ale tym którzy lubia to polecam podobno jest pyszna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak