Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka wędzone

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 3 kg
saletra szczypta
sól
czosnek 1
woda 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka wędzone

Wodę zagotowujemy z liściem laurowym, zielem angielskim i wystudzamy. Rozpuszczamy sól, dodajemy rozgnieciony czosnek i zalewamy żeberka. Trzymamy 2-3 dni po czym wędzimy w wędzarni dymem drzew liściastych na sporym ogniu. Po uwędzeniu przemywamy gorącą wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 27.12.2012 12:41
pyszne są takie żeberka
Grażyna13 27.12.2011 09:22
Super !
BernadettaP 02.12.2011 06:13
muszą być pyszne :)
jolaxa1 27.11.2011 20:46
super
jasiek 24.04.2011 13:37
apetyczne
Motorek 19.04.2011 00:09
smaczne
IZABELA29 04.01.2011 10:33
pewnie smaczne dawno nie jadłam
Agnieszka_B 03.01.2011 07:21
Bardzo lubię wędzone mięsa, a te żeberka wyglądają rewelacyjnie:)
iwa643 03.01.2011 07:04
kupuje wędzone do barszczu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak