Sposób przygotowania

Drożdże rozmieszać w ½ szklanki mleka z łyżeczką cukru, dodać dwie łyżki mąki, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Dynię obrać ze skórki, pokroić w kostkę i rozgotować w jednej szklance mleka. Mąkę wsypać do miski, dodać wyrośnięty rozczyn, cukry, aromat, oliwę, roztopione przestudzone masło i rozgotowaną dynię. Wszystko dokładnie wyrobić. Ciasto włożyć do przygotowanej formy, piec około 60 minut w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się super.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !