Sposób przygotowania

Mleko skondensowane otwieramy , wylewamy do garnka i na małym ogniu ciągle mieszając podgrzewamy aż zgęstnieje. Gdy sgestnieje wyjmujemy z garnka i studzimy.
Krem karpatkowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijamy ze śnieżką i wcześniej namoczoną, roztopioną i rozpuszczoną żelatyną. Można do śmietany dodać odrobinę cukru pudru, ale chyba i bez tego jest dosyć słodka. W formie sernikowej układamy warstwę herbatników, smarujemy karmelem z mleka, po czym znów herbatniki, a na to krem karpatkowy. Następnie kolejna warstwa herbatników i na nią śmietana. Całość delikatnie posypać startą czekoladą. Wstawić na 4 godziny do lodówki. Najlepsze jest następnego dnia gdy herbatniki skruchną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    bardzo dobre ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Po prostu pychotka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !