Sposób przygotowania

Jabłka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Cukier dodajemy do wody zagotujemy na syrop. Następnie dodajemy pokrojone jabłka i gotujemy 3-5 minut. Gdy jabłka zaczną stawać się przezroczyste dodajemy borówki i gotujemy na małym ogniu 30-40 minut ciągle mieszając. Następnie gorącą masę przykładamy do wyparzonych słoiczków i zakręcamy. Nie pasteryzujemy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Uwielbiam borówki!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Uwielbiam, zwłaszcza domowej roboty.
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ekstra przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    świetnie smakują z mięsem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    do mięska wyśmienita
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Uwielbiam taką domową borówkę !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    taka jest najsmaczniejsza!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pysznosci :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    pysznie wyglada ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !