Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 4

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone

Nacinamy skórę na udkach kurczaka. Następnie dokładnie smarujemy udka przyprawą do kurczaka wymieszaną z czosnkiem granulowanym z dwóch stron. Odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce. Następnie wkładamy do blaszki, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok. 1,5h w temp 180°C. Po tym czasie zdejmujemy folię i przewracamy udka, aby zarumieniły się z drugiej strony w tej samej temperaturze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.04.2013 00:54
bardzo smacznie wyglądają
Justyna/Dzastus 10.08.2012 15:51
dawniej czesto podawalam
Mariusz10 07.06.2012 18:13
pyszne
Seba 18.11.2011 09:25
mniam
romanrafal
romanrafal 06.04.2011 15:05
najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak