Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z suszu

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszone morele 5 dkg
suszone śliwki 5 dkg
suszone figi 5 dkg
rodzynki 3 łyżki
cukier 10 dkg
Goździki całe Prymat 4 sztuki
skórka z cytryny
sok z cytryny 3 łyżki
cynamon kawałek
gruszki 5 suszone
jabłka suszone 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z suszu

Owoce opłukać i zalać wrzątkiem. Moczyć przez dobę. Następnie odcedzić. Z dwóch szklanek wody, w której moczyły się owoce oraz z cukru ugotować syrop z dodatkiem cynamonu, goździków i skórki z cytrynowej. Syrop wymieszać z wodą, w której przez noc moczyły się owoce i ponownie je zalać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 09.09.2011 14:25
pycha
Iwona51
Iwona51 03.01.2011 10:51
lubię taki kompocik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak