Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek wędzony majerankowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
majeranek 1 opakowanie
boczek 3 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek wędzony majerankowy

Boczek tniemy w szerokie na 10-15 cm paski. Następnie dokładnie nacieramy solą wymieszaną z majerankiem i odstawiamy na 24h w chłodne miejsce. Następnie zawijamy go ściśle w osłonkę do wędzenia i obwiązujemy sznurem. Wędzimy w przydomowej wędzarni dymem drzew liściastych ok. 1,5h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.09.2015 16:13
znakomity boczek!
Izabela28 06.05.2015 11:49
wygląda bardzo apetycznie:)
Poison1988 20.01.2013 11:33
wygląda obłędnie - coś pysznego! :)
Katarzyna/kate1980 09.03.2012 21:27
pyszności
BernadettaP 30.01.2012 15:55
Ale mam ochot? na taki boczu? !
Jolanta_P-S 25.02.2011 22:38
ten przepis też mi sie przyda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak