Sposób przygotowania

Boczek tniemy w szerokie na 10-15 cm paski. Następnie dokładnie nacieramy solą wymieszaną z majerankiem i odstawiamy na 24h w chłodne miejsce. Następnie zawijamy go ściśle w osłonkę do wędzenia i obwiązujemy sznurem. Wędzimy w przydomowej wędzarni dymem drzew liściastych ok. 1,5h.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ten przepis też mi sie przyda
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Ale mam ochot? na taki boczu? !
  • 4
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszności
  • 2
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    wygląda obłędnie - coś pysznego! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    wygląda bardzo apetycznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    znakomity boczek!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !