Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatarski befsztyk

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 50 dag
sól
olej z pestek winogron 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
żółtko jajek 2
grzybki marynowane drobno pokrojone

Przepis i sposób przygotowania na: Tatarski befsztyk

Polędwicę bardzo drobno mielimy (jeśli istnieje potrzeba wcześniej oczyszczamy ją z żył). Dodajemy drobno posiekaną cebulę, olej, musztardę i żółtka. Całość wyrabiamy na jednolitą masę przyprawiają solą i pieprzem ziołowym do smaku. Na talerzu formujemy z mięsa piramidkę i dookoła obsypujemy ją pokrojonymi grzybkami marynowanymi. Polecam te zrobione wg przepisu \"Opieńki marynowane\".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.09.2013 10:16
bardzo fajny
Wacław 25.08.2012 10:50
przepyszny !
BernadettaP 21.02.2012 12:01
Wygląda obłędnie !
Izabela/bella81 01.04.2011 08:04
super
Henryka2 13.02.2011 23:16
Ciekawa wersja tatara! Trzeba wyprbować, zwłaszcza z pieprzem ziołowym!
eli82 09.02.2011 09:27
z chęcią bym taki zjadła :)
pacpaw 26.01.2011 13:22
wypróbuj :) Ja też kiedyś jadłem głównie z cebulką lub ogórkiem. Ostatnio dodałem też oliwki i było super. Jak znajdę troszkę czasu to zamieszczę przepis
Jolanta_P-S 26.01.2011 13:17
zamiast grzybków daję ogórka kiszonego, ale muszę zobaczyć z grzybkami bo mam pełno marynowanych
Anna169Hosz 12.01.2011 16:30
Marzy mi się taki tatar:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak