Sposób przygotowania

Polędwicę bardzo drobno mielimy (jeśli istnieje potrzeba wcześniej oczyszczamy ją z żył). Dodajemy drobno posiekaną cebulę, olej, musztardę i żółtka. Całość wyrabiamy na jednolitą masę przyprawiają solą i pieprzem ziołowym do smaku. Na talerzu formujemy z mięsa piramidkę i dookoła obsypujemy ją pokrojonymi grzybkami marynowanymi. Polecam te zrobione wg przepisu \"Opieńki marynowane\".

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Marzy mi się taki tatar:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    zamiast grzybków daję ogórka kiszonego, ale muszę zobaczyć z grzybkami bo mam pełno marynowanych
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wypróbuj :) Ja też kiedyś jadłem głównie z cebulką lub ogórkiem. Ostatnio dodałem też oliwki i było super. Jak znajdę troszkę czasu to zamieszczę przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    z chęcią bym taki zjadła :)
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ciekawa wersja tatara! Trzeba wyprbować, zwłaszcza z pieprzem ziołowym!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Wygląda obłędnie !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    przepyszny !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !