Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z szybkowara

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 1 szklanka
marchew 1 sztuka
pieruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ziemniaki 4 sztuki
boczek wędzony 20 dkg
woda 1,5 litra
mąka 2 łyżki
majeranek do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z szybkowara

Fasolę zamoczyć na noc we wodzie. Fasolę i pokrojone warzywa zalać wodą w szybkowarze, po czym zamknąć go i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie pokroić boczek, usmażyć. Z mąki i odrobiny wody zagnieść twarde ciasto. Po 45 minutach parowar otworzyć, postawić z powrotem na ogień i wetrzeć do zupy ciasto, następnie chwilę jeszcze pogotować. Posolić, dodać usmażony boczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 03.01.2011 00:42
Ciekawa ta zupka, nigdy takiej nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak