Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa biała

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 500 g
polędwica wieprzowa 500 g
szynka wieprzowa 500 g
ząbki czosnku 3
sól
kolendra 1/2 łyżeczki
jelita wieprzowe cienkie
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa biała

W moździerzu ucieramy suche przyprawy najlepiej na drobny proszek. Mięsa (łopatka najlepiej jeśliby była tłusta) kroimy na mniejsze kawałki i przepuszczamy przez maszynkę o dużych oczkach. Następnie do mięsa dodajemy utarte przyprawy, sól i drobno posiekany czosnek. Wyrabiamy jednolitą masę, która napychamy do oczyszczonych jelit. Robimy kilkucentymetrowe kiełbaski, następnie okręcamy jelita i robimy kolejną kiełbaskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 25.11.2012 20:21
swoje wiem co jem
mirosława4 12.06.2012 21:00
takie swojskie wyroby są najlepsze:)
BernadettaP 02.10.2011 19:08
Bardzo lubię swojską kiełbaskę:-)
Magdalena1110 14.09.2011 08:00
dobre
IZABELA29 29.06.2011 12:05
uwielbiam swojskie wyroby
Monika193
Monika193 11.06.2011 22:04
taka kiełbaska jest super
Jolanta_P-S 26.01.2011 13:16
też robię sama kiełbasy, nie daję kolendry tylko majeranek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak