Sposób przygotowania

W moździerzu ucieramy suche przyprawy najlepiej na drobny proszek. Mięsa (łopatka najlepiej jeśliby była tłusta) kroimy na mniejsze kawałki i przepuszczamy przez maszynkę o dużych oczkach. Następnie do mięsa dodajemy utarte przyprawy, sól i drobno posiekany czosnek. Wyrabiamy jednolitą masę, która napychamy do oczyszczonych jelit. Robimy kilkucentymetrowe kiełbaski, następnie okręcamy jelita i robimy kolejną kiełbaskę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    też robię sama kiełbasy, nie daję kolendry tylko majeranek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taka kiełbaska jest super
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    uwielbiam swojskie wyroby
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Bardzo lubię swojską kiełbaskę:-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    takie swojskie wyroby są najlepsze:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    swoje wiem co jem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !