Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z uszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Barszcz 300 ml
czosnek ząbki 2
majeranek
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
uszka z grzybami

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z uszkami

Do garnuszka wlewamy 2 litry wody, wrzucamy ziele angielskie, liść laurowym i zagotowujemy. Dolewamy chłodny koncentrat, wrzucamy drobno pokrojony czosnek i podgrzewamy. Tuż przed rozpoczęciem gotowania zdejmujemy z ognia i mieszając dosypujemy majeranek. Takim barszczykiem zalewamy wcześniej ugotowane uszka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 15.11.2012 18:58
Uwielbiam, a uszka robie sama :)
BernadettaP 17.01.2012 09:04
Lubię taki barszczyk :)
ewaa 28.11.2011 18:02
dla mnie super:)
edyta44 05.09.2011 17:00
pycha
Izabela/bella81 06.05.2011 10:05
lubię
Dorota76 10.01.2011 10:54
uwielbiam taki barszczyk mogła bym go jeść na okrągło
madi356 06.01.2011 09:36
pyszny jest taki barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak