Sposób przygotowania

Śliwki gotować w szklance wody przez 15 min. Grzyby namoczyć. Gotować w szklance wody ok. 30 min. Barszcz rozpuścić w 3 szklankach wody. Dodać grzyby i śliwki razem z wywarem, w którym się gotowały.
Z pozostałych składników przygotować uszka: cebulę drobno posiekać, usmażyć na maśle. Grzyby drobno pokroić, dodać tartą bułkę, podsmażoną cebulę i żółtko. Doprawić solą i pieprzem. Z mąki jajka i wody zagnieść ciasto, rozwałkować, pokroić na kwadraty. Na każdym położyć nadzienie, złożyć po przekątnej, zlepić brzegi. Uszka wrzucić do wrzącej wody, wyjmować, gdy wypłyną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    muszę wypróbować !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    ;))
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    ciekawie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !