Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź solony z pieca

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź 1
cebula 1
kolendra 5
Gorczyca biała cała Prymat 5
jałowiec 3
ziele angielskie 2
olej z pestek winogron

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź solony z pieca

Całego solonego śledzia moczymy 24h w wodzie. Następnie osuszamy i kroimy na 3-4 części. Kolendrę, gorczycę, jałowiec oraz ziele angielskie ucieramy w moździerzu i zalewamy olejem. Cebulę kroimy w piórka. Układamy śledzie w miseczce, zalewamy je olejem wymieszanym z przyprawami (powinna być taka ilość oleju aby przykryła śledzie) i posypujemy cebulą. Następnie odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Po tym czasie miseczkę wstawiamy do nagrzanego pieca (może być piekarnik) i trzymamy ok. 10 minut (śledzie powinny być co najwyżej letnie). Wyjmujemy i śledzie są gotowe do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 27.08.2012 20:14
@ben-ka dzięki podgrzaniu oście zdecydowanie łatwiej odchodzą od mięsa rybiego. Tylko należy pamiętać, że śledzia podgrzewamy delikatnie, tak jak w opisie może być CONAJWYŻEJ letni
ben-ka 27.08.2012 08:23
ciekawy sposób na śledzie.
BernadettaP 04.02.2012 09:58
Takich jeszcze nie jadłam...
Grażyna13 16.01.2012 12:42
super :)
berys18 05.08.2011 08:28
ależ apetycznie wyglądają
kuklik 08.02.2011 18:48
CIEKAWE
angelika14 08.02.2011 16:32
uwielbiam śledziki pod każdą postacią
gosia47-47 06.02.2011 09:40
lubię śledzie
pioge7 29.01.2011 11:16
super
pawel6 03.01.2011 08:42
Moja ulubiona przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak