Sposób przygotowania

Jabłka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Cukier dodajemy do wody i zagotujemy na syrop. Następnie dodajemy pokrojone jabłko i gotujemy 3-5 minut. Gdy jabłka zaczną stawać się przezroczyste dodajemy zmieloną żurawinę i gotujemy na małym ogniu 30-40 minut ciągle mieszając. Następnie gorącą masę przykładamy do wyparzonych słoiczków i zakręcamy. Nie pasteryzujemy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    na pewno świetnie smakuje z mięskiem!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ma koleżankę, która jest maniaczką żurawinową, jadłam do schabu, całkiem, całkiem, ale znam takich co po pobycie w Szwecji nie mogą na nią patrzeć, tam nawet frytki podają z żurawiną;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ciekawe czy jest keczup żurawinowy :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Mój Mężuś ją uwielbia :)
  • 2
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    lubię żurawinkę dodać do mięsa
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    zawsze miałam ochotę sprawdzić jak smakuje z mięsem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !