Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z kwaśnego mleka i botwii

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1 l
botwinka 2 pęczki
woda 0,5 l
szczypiorek usiekany 1 łyżka
koper świeży 2 łyzki
jajko ugotowane na twardo 2 szt.
cukier 1 łyżka
ocet jabłkowy 1,5 łyżki
ogórek gruntowy 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z kwaśnego mleka i botwii

Botwinkę kroimy i gotujemy, ogórki zetrzeć, jaja pokroić w kostkę. Zsiadłe mleko roztrzepać, wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku. Można dodać sok lub barszcz z buraka by kolor był lepszy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 21.03.2012 08:00
fajne połączenie
RenataZ-et 25.02.2011 16:49
Pyszne są takie chłodniki
Izabela/bella81 03.01.2011 21:01
dobre:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak