Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony w liściach kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
jajko 1 sztuka
majeranek
olej 1 łyżka
gałka muszkatołowa
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 6 szklanek
natka pietruszki 1 łyżka
cielęcina 30 mielona
kapusta włoska 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony w liściach kapusty

Schab opłukać, osuszyć. DO cielęciny wbić jajko, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem i gałką muszkatołową, dodać natkę, wymieszać, wyrobić masę. Liście kapusty umyć, wrzucić do osolonego wrzątku na 2 minuty, odsączyć. Schab obłożyć cielęciną, zawinąć w liście kapusty, obwiązać nicią. Brytfannę wysmarować olejem, włożyć mięso, podlać połową bulionu, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około godziny na zimno do kanapek lub na gorąco do ziemniaków bądź kaszy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 06.08.2011 08:42
to musi być smaczne
Motorek 14.05.2011 21:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak