Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejski kociołek z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbaski śląskie 10 sztuk
olej 2 łyżeczki
por 2 sztuki
przecier pomidorowy 40 dkg
woda 1/4 szklanki
marchewka 2 sztuki
seler naciowy 2 pędy
wino czerwone 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejski kociołek z kiełbasą

Kiełbaski ponakłuwać widelcem i wstawić do grilla elektrycznego na 6 minut. Po tym czasie kiełbaski przeciąć na pół. W rondlu z grubym dnem podgrzać olej. Włożyć pory pokrojone w plasterki i smażyć 3 minuty aż będą miękkie. Dodać przecier pomidorowy, wodę, wino, marchewkę pokrojoną w plasterki i posiekany seler naciowy, zagotować. Zmniejszyć ogień gotować bez przykrycia 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Kiełbaski przełożyć do rondla. Gotować na wolnym ogniu 2 minuty, aż się zagrzeją, a warzywa będą miękkie. Dodać natkę pietruszki. Podawać z ziemniaczanym puree lub ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 07.08.2011 17:26
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak