Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płynny sernik

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
margaryna 15 dkg
cukier 6 łyżek
cukier waniiowy 1 szt
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Płynny sernik

ciasto zagnieść i odstawić do lodówki na 0,5 godziny. Następnie położyć na blachę.

Masa twarogowa:
6 jajek
2 szkl. cukru
1 kg twarogu
2 budynie śmietankowe
2-3 szkl. mleka
1/2 szkl. oleju

Białka ubić na sztywno, dodając kolejno żółtka i cukier. Następnie dodawać powoli zmielony twaróg, budynie, olej. Na końcu dodać 2-3 szklanki mleka. Całość wyrobić mikserem.
Masa będzie w stanie płynnym. Wlać ją na ciasto i piec około 1 godzinę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 18.12.2012 21:41
fajności;)
cukiereczek 19.03.2012 08:46
super
agata1722
agata1722 16.03.2012 10:46
o super
jolaxa1 19.12.2011 23:47
super
Joanna108
Joanna108 12.12.2011 13:01
takiego sernika jeszcze nie próbowałam ... ale może w Święta się to zmieni ;)
aleksa123 01.12.2011 13:57
ciekawy przepis
Tomek13 22.11.2011 21:29
niebo w gebie
Krzysztof42 03.11.2011 16:01
sernik jest super
IlonaAlbertos 21.07.2011 21:54
Uwielbiam serniki.
Smakosz6 16.05.2011 11:01
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
anja3107 29.04.2011 10:04
bardzo fajny
owca441 15.04.2011 19:55
smaczny serniczek
madagaskar 07.03.2011 21:39
fajne
angelika14 01.02.2011 10:44
ciekawy musze spróbować
IZABELA29 06.08.2010 10:29
robię podobny i też masa jest płynna ale po upieczeniu sernik jest wilgotny i bardzo smaczny
Kate131 03.08.2010 07:42
musze spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak