Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koper włoski z ziołami (FINNOCHI)

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koper włoski 8 SZT
pietruszka zielona 1 pęczek
melisa 2 gałązki
sól do smaku
pieprzdo smaku do smaku
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Koper włoski z ziołami (FINNOCHI)

Bierzemy osiem sztuk kopru włoskiego średniej wielkości,obcinamy częśc górną kopru,po czym myjemy i układamy je do garnka z zimna wodą posoloną,gotujemy przez 20 minut na średnim ogniu.Odcedzamy koper dobrze i przekrajamy na pół i układamy jeden przy drugim w naczyniu żaroodpornym.W drugim naczyniu ubijamy jajko ze szczyptą soli i wylewamy na koper.Siekamy pietruszkę i melisę po czym posypujemy koper.Do smaku solimy i pieprzymy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika156 01.02.2011 09:54
wypróbowałam już nie raz POLECAM !!!
wolochski 10.11.2010 11:05
super :)
monika156 05.11.2010 15:15
pychaa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak