Sposób przygotowania

Filety śledziowe wymoczyć w wodzie, następnie pokroić w paski. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w plastry. Posiekana cebule podsmażyć na tłuszczu. Grzyby zamoczyć na kilka godzin w małej ilości wody, ugotować, odcedzić do garnuszka i pokroić w paski. Grzyby, cebule i śledzie wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i układać warstwę ziemniaków na przemian ze śledziami. Śmietanę rozmieszać z jajkiem i wywarem grzybowym, zalać ziemniaki i zapiec w piekarniku. Gotową potrawę posypać szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !