Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z cukrem, dodać margarynę pokrojoną w kawałki. Dodać żółtka, śmietanę oraz szczyptę soli. Ciasto zagnieść i zawinąć w folię aluminiową i wstawić na ok godzinę do lodówki. Rozwałkuj i wsadź do formy, ponakłuwaj widelcem. Pozostawić sobie troszkę ciasta na posypkę. Piec w temp. 200\'C ok 20-25min. PO wyjęciu posmaruj ciasto smażonymi jabłkami ( może być konfitura) i nałóż pianę z białek - białka ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać cukier puder. Na pianę trzemy na grubej tarce pozostałe ciasto tworząc posypkę. Piec jeszcze ok 10 min. Posypać kokosem. Smacznego !!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !