Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa rumowa do ciasteczek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

powidła śliwkowe 0,5 kg
aromat rumowy 1 łyżka
masło 1 łyżeczka
spirytus do smaku
herbatniki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Masa rumowa do ciasteczek

Do miseczki włożyć powidła (ewentualnie marmoladę wieloowocową), dodać zmielone herbatniki i roztopione masło. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać aromat i spirytus do smaku.
Masą przekładać ciasteczka, napełniać babeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 13.06.2012 18:55
rewelacja
Monika193
Monika193 29.09.2011 20:55
świetny przepis
Iwona51
Iwona51 24.03.2011 19:05
fajna masa spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak