Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa buraczkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki 500 gram
buraczki suszone 100 gram
bulion drobiowy
marchewka 1 sztuka
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa buraczkowa

Buraczki obieram i kroje w kostke,marchew również.Wkładam do gotujacego się bulionu razem z suszonymi buraczkami.Gdy warzywa zmiekna wlewam sok z cytryny i doprawiam.Podaje z ziemniaki ugotowanymi oddzielnie,pokrojonymi w kostke.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 24.04.2012 22:16
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak