Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszona wieprzowina a\'la strogonof

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wieprzowina 300 gram
papryka czerwona 2 sztuki
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
kostka mięsna 1 sztuka
smietana 18% pół szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: duszona wieprzowina a\'la strogonof

Mięso kroimy w cienkie paseczki.Obsmażamy na patelni,dodajemy pokrojona w piórka cebulę i paprykę,zalewamy gorącą wodą i dusimy pod przykryciem.Doprawiamy kostką mięsną,pieprzem i solą.Gdy mięso będzie miekkie,dodajemy koncentrat pomidorowy i pół szklanki śmietany.Zagotowujemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 08.02.2011 15:48
strogonof raczej zawsze z ogóreczkami mi się kojarzy
Agnieszka_B 17.01.2011 19:35
Ciekawy pomysł na potrawę z wieprzowiny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak