Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowe na tort

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 25 dag
miód 25 dag
mąka 0,5 kg
orzechy mielone 10 dag
masło 5 dag
śmietana 1 łyżka
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe na tort

Na stolnicę przesiać mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną. Dodać masło, śmietanę, rozpuszczony miód, cukier puder, jajko, żółtko i mielone orzechy. Ze wszystkich składników wyrobić ciasto i włożyć do lodówki 24h. Następnie ciasto podzielić na 6 równych części, każdą część rozwałkować i upiec 6 cienkich krążków w tortownicy.
Przełożyć masą, np orzechową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 20.12.2013 08:15
smaczne ciacho
Aneta41 14.01.2013 18:16
super
Iwusia 20.09.2012 21:52
smaczne :)
Seba 26.06.2012 09:31
pycha
olkaaa 26.04.2012 19:08
fajne
m1monika 03.12.2011 20:00
super!!!
mehia 24.02.2011 18:52
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak