Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z farszem z kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 400 gram
woda 1/2 szklanki
sól 1 szczypta
farsz z kapusty

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z farszem z kapusty

Z mąki,wody i szczypty soli zagniatamy ciasto.Rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej mąką.Szklanką wykrawamy krążki.Na środku każdego kładziemy po porcji farszu i zlepiamy brzegi.Wkładamy do gotującej się wody i gotujemy około 2-3 minut od wypłynięcia.Podajemy polane podsmażona cebulka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 23.09.2012 15:36
pycha
Jaheira11 25.06.2011 19:47
bardzo lubię
Patrycja33 10.05.2011 16:24
pyszny obiadek
Mysiunia 29.03.2011 11:55
swietne, bardzo smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak