Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z jagodami i porzeczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dkg
cukier puder 10 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżka
sól szczypta
jajko 2 sztuki
stopione masło 5 dkg
mleko 175 ml
olejek waniliowy
skórka starta z cytryny 1 łyżeczka
jagody 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z jagodami i porzeczkami

Mąkę przesiać do salaterki, dodać proszek do pieczenia, cukier i sól. Wymieszać. Ubić jajka i dodać do nich stopione masło, mleko, kilka kropel aromatu waniliowego, skórkę z cytryny. Utrzeć. W mące zrobić wgłębienie i wlać do niego jajka z dodatkami. Szybko wymieszać mąkę z masą jajeczną. Dodać jagody. Nałożyć ciasto do natłuszczonych foremek i piec do 30 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 03.01.2011 00:44
Tak, na pewno rewelacyjnie wyglądają i wyśmienicie smakują
Zoso 02.01.2011 21:31
Szkoda że nie ma fotki musi super smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak