Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z rybą i jajkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
kurkuma 1/4 łyżeczki
olej 1 łyżka
świeżo mielony pieprz
dorsz 4 kawałki
natka pietruszki 4 siekana
cebula 1 siekana
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki
ryż 20 (błyskawiczny)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z rybą i jajkami

Zagotować pół litra wody z odrobiną soli. Wrzucić do niej ryż, dodac kurkumę, przykryć i gotować na małym ogniu 10 minut. Kawałki dorsza ułożyć na ryżu i gotować na małym ogniu dalsze 10 minut. Na małej patelni podgrzać olej. Wrzucić cebulę i dusić aż zmięknie. Do ogrzanego naczynia przełożyć rybę i ryż. Następnie rozdrobnić rybę, wrzucić cebulę i wymieszać. Na wierzchu ułożyć ćwiartki jajek, posypać zieloną pietruszką i przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 05.01.2012 19:25
extra
RenataZ-et 03.01.2011 00:43
Pyszne, może być i na obiad i na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak