Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Szpinak podsmażyć na patelni aż się rozmrozi i lekko odparuje. Szynkę pokroićw kostkę, ser pleśniowy również. Do gorącego szpinaku i cebuli dodać szynkę, ser pleśniowy, starty ser żółty, czosnek przeciśnięty przez praskę, sół i pieprz do smaku, dokładnie wymieszać. Masę rozsmarować na 4 płatach ciasta francskiego, każdy płat zinąć jak roladę wzdłuż dłuższego boku. Ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w temp 180 st do zrumienienia (15-20 min).

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !