Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki z serem pleśniowym i szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser pleśniowy lazur 100 g
szpinak mrożony 20 dag
szynka gotowana 20 dag
cebula 2 szt
czosnek ząbki 2
sól
pieprz
olej kilka łyżek
ser żółty 20 dag (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki z serem pleśniowym i szpinakiem

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Szpinak podsmażyć na patelni aż się rozmrozi i lekko odparuje. Szynkę pokroićw kostkę, ser pleśniowy również. Do gorącego szpinaku i cebuli dodać szynkę, ser pleśniowy, starty ser żółty, czosnek przeciśnięty przez praskę, sół i pieprz do smaku, dokładnie wymieszać. Masę rozsmarować na 4 płatach ciasta francskiego, każdy płat zinąć jak roladę wzdłuż dłuższego boku. Ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w temp 180 st do zrumienienia (15-20 min).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak