Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 40 dag
boczek wędzony 20 dag
kapust biała 0,5 kg
smalec 1 łyżka
kiełbasa 20 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta kwaszona 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Mięso pokroić na niewielkie kawałki, usmażyć na rozgrzanym smalcu, wyjąć z tłuszczu i włożyć do rondla. Dodać pokrojony boczek, kapustę kwaszoną oraz świeżą, wlać tyle wody aby przykryła kapustę. Dodać liście laurowe i gotować bez przykrycia. Do pozostałego tłuszczu włożyć pokrojoną kiełbasę i zrumienić, następnie razem z tłuszczem dodać do kapusty i wszystko razem gotować. Koncentrat pomidorowy rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, wlać do kapusty, przyprawić solą i pieprzem, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.10.2012 15:18
uwielbiam bigos
adam1f 31.08.2012 05:55
dobry
Angelika10 25.12.2011 23:35
pycha
mehia 14.01.2011 14:38
zawsze pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak