Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepa z pulpetami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 10 szt
mięso mielone 30 dag
jajko 1 szt
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietany 2 łyżki
papryka mielona do smaku
koperek usiekany 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa z pulpetami

Kalarepę obrać i pokroić w kostkę, włożyć do garnka, podlać gorącą wodą, dodać masło, sól i ugotować na półmiękko. Do ryżu dodać mięso mielone, jajko, przyprawić papryką, solą i pieprzem, wyrobić masę. Następnie formować pulpety wielkości orzecha. Włożyć je do rondla na kalarepę i razem ugotować. Mąkę rozmieszać z 2 łyżkami zimnej wody, wlać do kalarepki i zagotować, pod koniec dodać śmietanę i posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.01.2014 17:08
Fajne połączenie.
Gosia32
Gosia32 30.05.2011 08:57
fajne;]
mehia 04.01.2011 08:16
niezłe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak