Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa aksamitna księżnej Mazowieckiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 litr
kalafior 1/2 sporego
mąka 2 łyzki
masło 2 łyzki
śmietana 1/2 szkl.
sól do smaku
pieprz
szczypiorek usiekany 1 łyzka
grzyby 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa aksamitna księżnej Mazowieckiej

1. Grzybki umyc oczyscić pokroić na plastry zalać szklanka wrzącego bulionu dusić przez 15 minut.
2.Kalafior umyć podzielić na różyczki ugotować w pozostałym bulionie.Wyjąć.
3.Grzyby zmiksować , przyprawić .Z masła i mąki zrobic jasna zasmażke.Zagęścić nia bulion w którym gotował sie kalafior.Dodać grzyby, zagotować wlać smietanę wymieszać.
4. Zupę wlać do wazy , ozdobić kalafiorem i szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 09.04.2012 13:21
pycha
owca441 07.04.2012 17:50
ciekawa
owca441 07.04.2012 17:50
ciekawa
sunnymood 22.03.2012 09:17
po staropolsku:)
Papryczka 19.03.2012 22:00
super nazwa tej zupy
romanrafal
romanrafal 18.03.2012 11:28
smaczna
teresa18 09.03.2012 20:48
cóż za nazwa, zupka świetna
Magdalena1110 28.02.2012 10:45
skąd taka nazwa
Wojt@s
Wojt@s 18.02.2012 22:31
extra
calliope 02.02.2012 15:46
świetna nazwa na zupkę :)
Rique 02.05.2011 22:46
Ciekawy przepis i ciekawa nazwa:)
jolaxa 03.03.2011 16:18
pyyycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak