Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa kajmakowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
mleko 1/2 szml
cukier waniliowy 2 lyzki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa kajmakowa

Do rondelka wlać mleko, wsypać cukier i gotować aż masa zgęstnieje, ciągle mieszając. Gdy masa zacznie gęstnieć, dodać cukier waniliowy, masło i jeszcze chwilę pogotować. Wylać na ciasto, wyrównać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 15.07.2012 22:00
fajna
Seba 06.07.2012 09:16
pycha
Angelika10 11.09.2011 20:23
Świetna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak