Sposób przygotowania

Żółtka, całe jajko i cukier puder utrzeć do białości. W oddzielnym naczyniu utrzeć masło, śmietanę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i aromat, wyrobić ciasto i podzielić na dwie części. Do jednej połowy ciasta dodać kakao i łyżkę cukru, wymieszać. Rozwałkować oba ciasta, ciąć na paski i układać na przemian na przygotowanej blaszce. Na wyłożoną jedną warstwę ciasta nałożyć 1/3 utartych żółtek z cukrem pudrem. W ten sposób układać 3 warstwy ciasta. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pycha
  • 4
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajne
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    hehe...zakręcony przepis , ciekawie musi wyglądać w przekroju to ciasto...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !