Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe oponki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
cukier puder 3 łyżki
jaja 2 szt
tłuszcz do smażenia
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
twaróg 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe oponki

Ser przegnieść przez praskę. Mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą przesiać na stolnicę, dodać ser, jajka, olej i cukier, wyrobić ciasto. Następnie ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką duże kółka a w środku mniejsze kieliszkiem. Smażyć oponki na głębokim tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 10.02.2014 12:27
bardzo lubię .
ben-ka 10.02.2014 09:53
Dawno ich nie robiłam.....
czekoladka_m 19.09.2013 13:12
Doskonałe na tłusty czwartek:)
IlonaAlbertos 19.07.2013 20:49
Jak dla mnie super.
Małgosia6 24.11.2011 20:42
uwielbiam
IKrakowianka 19.11.2011 08:33
wyśmienite
Monika193
Monika193 03.01.2011 10:43
oponki są przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak