Sposób przygotowania

Ser przegnieść przez praskę. Mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą przesiać na stolnicę, dodać ser, jajka, olej i cukier, wyrobić ciasto. Następnie ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką duże kółka a w środku mniejsze kieliszkiem. Smażyć oponki na głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oponki są przepyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Jak dla mnie super.
  • 2
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Doskonałe na tłusty czwartek:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Dawno ich nie robiłam.....
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo lubię .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !