Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek 25 dkg
kiełbasa podwawelska 25 dkg
cebula 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 5 ziarenek
sól do smaku
pieprz do smaku
biała fasola 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka fasolka po bretońsku

W garnku podsmażyć drobno posiekaną cebulę z czosnkiem. Na patelni podsmażyć boczek i kiełbasę. Gdy cebula się zezłoci, wrzucić do niej fasolę razem z zalewą i mięso z patelni razem z tłuszczem. Dodać liście laurowe, ziele i trochę wody. Całość przykryć i na wolnym ogniu doprowadzić do wrzenia. Gotować ok. 5 minut. Pod koniec doprawić koncentratem, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 20.09.2011 22:03
smaczna
Iwona51
Iwona51 17.09.2011 11:29
pycha
wiola28a 14.06.2011 22:06
uwielbiam
Seba 26.04.2011 10:17
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak